RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Гроші не пахнуть? Колишні "друзі" України допомагають Росії оминати санкції Заходу

Через війну в Україні, яку розпочав Володимир Путін 24 лютого, Росія позбулася дружніх зв'язків із багатьма країнами світу, а через ембарго з боку Заходу на підтримку нашої держави ризикує залишитися біля розбитого корита. Проте, знаходяться країни, які поки що допомагають країні-агресору – серед них Грузія, що дозволяє РФ обходити санкції.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Через введення міжнародних санкцій РФ позбулась можливості постачання великої номенклатури товарів військового, подвійного та цивільного призначення. Щоб обійти санкції російські агенти налагоджують канали контрабанди, які проходять, зокрема, територією Грузії. При цьому, представники грузинських спецслужб отримали вказівку від політичного керівництва не перешкоджати діяльності контрабандистів", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, повідомляється про ще один канал постачання до РФ товарів військового призначення – Східною Азією. Через нього до країни-окупанта поставляються запчастини для техніки, електроніка та оптичні прилади.Також розглядається можливість відновлення авіасполучення між Грузією та РФ.

Раніше ми писали, що Макрон вимагає нових санкцій проти Росії за Бучанську різанину.