RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Указ Путіна - нікчемний: МЗС різко прокоментувало видачу паспортів РФ на Херсонщині та Запоріжжі

МЗС України засуджує указ президента РФ, який відкриває шлях до примусу жителів тимчасово захоплених російською армією територій у Херсонській та Запорізькій областях набувати російського громадянства.

Про це повідомили у Міністерстві іноземних справ України.

Незаконна паспортизація у Херсонській та Запоріжжі, так само як і в Криму та на тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей, є грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, норм та принципів міжнародного гуманітарного права.

Указ президента Росії юридично нікчемний і матиме правові наслідкі.

Україна закликає міжнародне співтовариство зупинити Росію, яка вчиняє злочини проти України та українців. Ми вимагаємо негайно ухвалити шостий пакет санкцій ЄС, що включає ембарго на російську нафту. Ми також закликаємо міжнародних партнерів прискорити ухвалення рішень щодо подальшого надання Україні озброєння, насамперед реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, раніше окупанти хотіли провести в Херсонській області незаконний референдум. Проте згодом відмовилися від цих планів. Причина - у їхньому небажанні показувати власну неспроможність та повну відсутність вагомої підтримки з боку мешканців області.

Також ми розповідали, що радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Херсонська область України буде повністю звільнена незалежно від того, скільки окупантів для цього доведеться вбити.