RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Італія готує великий пакет військової допомоги Україні: названо терміни

Італія ухвалить новий шостий міжвідомчий декрет про постачання військової допомоги на потреби Збройних Сил України не раніше лютого 2023 року.

Про це повідомили в італійській газеті La Repubblica.

Італійська влада планує наприкінці січня ухвалити рішення, яку суму військової допомоги буде відправлено Україні, зокрема, у неї можуть входити зенітні ракетні комплекси ЗРК SAMP-T та керовані ракети Aspide.

Читайте також: Залізний "зоопарк": на яких броньовиках воює українська армія

Як заявили в Офісі президента України, Київ отримав "усі необхідні гарантії" щодо військової допомоги від Італії з питань постачання озброєння для ЗСУ. Ще у жовтні президент Володимир Зеленський звернувся до Риму з проханням надати ППО SAMP-T.

Зазначимо, що ЗРК SAMP-T - це наземна система "земля-повітря" середнього радіусу дії для захисту наземної території, що захищається від звичайних повітряних загроз, таких як літаки або крилаті ракети. До того ж вона має протибалістичну здатність.

Італійські керовані ракети Aspide класу "повітря-повітря" мають середну дальність ураження повітряних цілей з шукачем самонаведення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відомо про французькі системи протиповітряної оборони Mamba (SAMP/T).

Також "Апостроф" писав, що США передадуть на потреби ЗСУ авіаційні ракети Zuni в рамках нового пакету військової допомоги.