RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

До Європи прибув американський літак "судного дня"

У той час, як Росія втратила в Україні вже 300 літаків, 28 лютого літак E-6B Mercury, що має статус "повітряного командного пункту" Стратегічного командування ЗС США, приземлився в Ісландії.

Про це повідомляє командування військ Сполучених Штатів у Європі на Twitter.

"Літак E-6B Mercury ВМС США прибув до Ісландії, виконуючи операції в зоні відповідальності Європейського командування ЗС США", - йдеться в повідомленні.

Екіпаж зустрівся з послом Сполучених Штатів в Ісландії Керрін Патман та іншими членами дипломатичної та військової спільноти.

Зазначимо, E-6B Mercury – американський військовий стратегічний літак управління та зв'язку, а також повітряний командний пункт ВМС США. Його називають "літаком судного дня". У його завдання входить зв'язок із стратегічними атомними ракетними крейсерами, які є носіями міжконтинентальних балістичних ракет. Йдеться про підводні човни класу Ohio.

Читайте також: Підрив російського літака в Мачулищах: фото і нові важливі подробиці

Літак є модифікацією пасажирського лайнера Boeing 707-320. Він здатний розвивати швидкість 981 км/год та може підніматися на висоту до 12,8 км. Практична дальність E-6B Mercury складає – 11 760 км.

Як повідомляв "Апостроф", 23 лютого у прикордонній з Україною Білгородської області розбився російський військовий літак Су-25.