RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

4 липня

3 липня

Всі новини

РФ відправляє на війну тисячі мігрантів - британська розвідка

РФ відправляє на війну з Україною тисячі мігрантів з Центральної Азії.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великобританії.

У розвідці наводять слова голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, який заявив, що російська влада виявила 30 тисяч мігрантів, які нещодавно стали російськими громадянами і не перебувають на військовому обліку. Він також похвалився, що 10 тисяч із них уже відправлено до України. Бастрикін стверджував, що ці мігранти будуть рити окопи та виконувати інші обов'язки у тилових районах.

Російські ЗМІ раніше повідомляли, що силовики переслідують мігрантів, особливо з Центральної Азії, щоб змусити їх вступити на службу до російської армії в обмін на громадянство або уникнути арешту.

"Ймовірно, це ще один винахідливий спосіб стимулювати набір в армію, одночасно намагаючись обмежити вплив на ті частини російського населення, які мають більшу політичну активність", - зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, колишній депутат держдуми РФ Ілля Пономарьов заявляв, що залучення до російської армії найманців з інших країн не дало жодного позитивного результату. Тому навряд чи росіяни залучатимуть до армії солдатів із КНДР.