RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

8 липня

7 липня

Всі новини

Прем’єр Британії Сунак оголосив про свою відставку

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив про те, що залишає свою посаду після поразки своєї Консервативної партії на виборах 4 липня.

Про це він сказав у п’ятницю на брифінгу біля своєї резиденції на Даунінг-стріт.

Сунак виступив з останньою заявою на посаді прем’єра. Він підтвердив, що незабаром зустрінеться з королем Чарльзом III, щоб офіційно подати у відставку.

Глава британського уряду вибачився перед виборцями, які "надіслали чіткий сигнал, що уряд Сполученого Королівства має змінитися".

Сунак також подасть у відставку з посади лідера Консервативної партії.

"Після цього результату я піду у відставку з поста лідера партії, але не відразу, а як тільки будуть укладені формальні домовленості щодо обрання мого наступника", – сказав він.

Сунак відзначив, що лідер лейбористів Кір Стармер, який незабаром обійме посаду прем'єра Великої Британії, є порядною людиною.

"Якими б не були наші розбіжності в цій кампанії, він порядна людина, яку я поважаю", – сказав Сунак.

У Британії 4 липня відбулись парламентські вибори, які стали вироком для консерваторів. Вперше у своїй історії лейбористи можуть набрати близько 400 місць у Палаті громад. Як повідомляє ВВС, згідно з офіційним підрахунком голосів лейбористи вже офіційно перемогли у 394 виборчих округах, що забезпечує їм просту більшість у 650-місцевій Палаті громад.

Перед виборами Стармер заявив, що продовжить курс на підтримку України: "Лейбористи підтримають зусилля щодо притягнення путінської Росії до відповідальності за її незаконну війну і виступатимуть за створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії". Він також пообіцяв вилучити та використати заморожені російські державні активи для підтримки України.