RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Reuters дізнався потребу НАТО у додаткових силах для захисту від Росії

Північноатлантичному альянсу (НАТО) не вистачає 35-50 додаткових бригад для абсолютної реалізації нових планів захисту від нападу з боку Росії.

Про це повідомляє агенція Reuters, посилаючись на джерело у військовій сфері.

Як зазначається, співрозмовник на умовах анонімності відмовився оприлюднити більше подробиць про плани, які є секретними. Відомо, що бригада складається з 3 тис.-7 тис. військових, тому створення ще близько пів сотні таких підрозділів стане серйозним викликом.

За інформацією джерела, тільки Німеччині доведеться учетверо збільшити власні військові сили, а також засоби протиповітряної оборони.

Агенція нагадує, що на минулорічному саміті у Литві лідери НАТО затвердили перші великі оборонні плани НАТО за понад тридцять років. З того часу посадовці працюють над переведенням документів у конкретні військові вимоги.

Лідери НАТО мають отримати оновлені відомості щодо планів у Вашингтоні цього тижня під час чергового саміту з нагоди 75-ї річниці Альянсу.

За словами представника НАТО, визначено "детальні вимоги до військ і озброєнь, необхідних для захисту Альянсу".

"Протиповітряна і протиракетна оборона, далекобійні озброєння, логістика, а також великі сухопутні маневрені формування є одними з наших ключових пріоритетів. НАТО, ймовірно, буде ставити перед членами Альянсу вищі цілі щодо спроможностей, оскільки ми розвиваємо сили, здатні реалізувати наші плани і протистояти загрозам, з якими ми стикаємось. Ми впевнені, що наше стримування є і залишатиметься сильним", - повідомив він.

Як зауважує Reuters, Міноборони Німеччини відмовилось говорити про майбутні плани НАТО через їх секретність. У відомстві зазначили, що усі країни-членів закликають координувати з НАТО власні потреби в силах і засобах. Відповідні зусилля продовжаться і 2025 року.

"Незрозуміло, звідки союзники по НАТО можуть взяти додатковий персонал для 35-50 бригад. Війська можуть бути переведені з інших частин збройних сил, можуть бути набрані додаткові солдати, або члени НАТО можуть вибрати поєднання обох підходів. Протиповітряна оборона є ще одним серйозним недоліком, який виявили військові планувальники НАТО, оскільки війна в Україні продемонструвала важливість цих систем для захисту критичної військової та цивільної інфраструктури", - додала агенція.

Раніше ми писали, що Естонія починає кампанію по будівництву оборонного кордону на кордоні з Росією в 2025 році.