RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Південна Корея передасть Польщі сотні танків К2

Польща домовилася з Південною Кореєю про замовлення кількасот танків K2PL для своїх Збройних сил.

Про це повідомило Агентство з озброєнь Польщі, передає Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, в рамках укладеної 9 липня угоди про консорціум Сеул має передати Варшаві більш ніж 800 південнокорейських танків К2.

Договір підписали польський державний оборонний концерн Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) та Hyundai Rotem Company. Він стане підставою для замовлення постачання танків K2PL для польської армії.

"Сторони підписали нову угоду про консорціум, щоб адаптуватися до мінливих умов майбутнього порядку та виправдати очікування, встановлені для PGZ SA і Hyundai Rotem Company урядами обох країн", - пише Інтерфакс.

У PGZ зауважили, що відповідний документ дозволить відкрити шлях до підписання наступних угод, спрямованих на передачу технологій, запуск виробництва, обслуговування продукції, що буде постачатися.

За інформацією Агентства з озброєнь, 2022 року Агентство та Hyundai Rotem підписали рамкову угоду, що передбачала постачання 820 танків К2 у конфігурації K2PL, з яких пів сотні планувалось виробити у Польщі.

Нагадаємо, раніше президент Південної Кореї Юн Сук Йоль назвав умову, за якої Південна Корея почне поставляти зброю Україні.