RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Financial Times спрогнозувало позицію Трампа щодо України у разі перемоги на виборах

У разі свого другого президентства Дональд Трамп може наполягати на нейтральному статусі України.

Про це йдеться у статті Гідеона Рахмана, головного оглядач з міжнародних питань Financial Times.

Водночас адміністрація Джо Байдена виступає проти такої вимоги, вважаючи, що російський диктатор Володимир Путін не зупиниться на цьому.

Рахман зауважує, що найбільшою перешкодою до миру є не стільки небажання України йти на територіальні поступки, хоча це також є важливим, а той факт, що Росія вимагатиме врегулювання, яке передбачає підкорення 80% території України, яку вона не контролює. Українцям потрібні гарантії, що Росія не скористається мирним врегулюванням для переозброєння і нового наступу. Без цих гарантій у Києві не можуть бути серйозні дебати щодо кордонів і території.

"Путін, здається, чекає результатів виборів у Америці. Адміністрація Байдена не погодиться на нейтральність України, але адміністрація Трампа-Венса може. Поки результати виборів у США залишаються під сумнівом, у Путіна є всі стимули продовжувати війну", - пише Рахман.

Як повідомляв "Апостроф", "мирний план" Трампа щодо України може виявитися не таким, як нині твердять. Навпаки - передбачатиме нарощення військової допомоги Україні, членство в Євросоюзі та НАТО.