RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Покарання за антидемократичні дії: США заморозили майже $100 млн для Грузії

Сполучені Штати зупинили надання допомоги на суму понад 95 млн доларів для уряду Грузії після його антидемократичних дій.

Про це повідомив держсекретар Ентоні Блінкен, передає пресслужба Держдепу США.

Він зазначив, що оголосив про комплексний перегляд двосторонньої співпраці між США та Грузією.

За його словами, останні "антидемократичні дії та неправдиві заяви" грузинського уряду йдуть в розріз з нормами членства в Євросоюз та НАТО.

"Хоча ми призупиняємо нашу допомогу уряду Грузії через ці дії, Сполучені Штати продовжуватимуть допомагати програмам і заходам, які приносять користь народу Грузії шляхом зміцнення демократії, верховенства права, незалежних ЗМІ та економічного розвитку", - повідомив держсекретар.

Також зауважив, що за близько 32 роки Штати виділили для допомоги Грузії 6,2 млрд доларів. Загалом заявив, що США залишаться вірними грузинському народу та його євроатлантичним прагненням.

"Наша підтримка допомогла оснастити та навчити Сили оборони Грузії та берегову охорону, побудувати школи та лікарні, а також підготувати вчителів, державних службовців і медичних працівників. Ми залишимося відданими грузинському народу та його євроатлантичним прагненням", - додав Блінкен.

Як відомо, Євросоюз призупинив процес приєднання Грузії до блоку після підтримки так званого закону про "іноземних агентів".