RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Захід активізує нову хвилю відбілювання росіян: у "Повернись живим" вказали на ключове питання

На Заході активніше почнуть говорити про те, що Україні треба налагоджувати контакти з "хорошими русскими".

Про це написала у Facebook старший аналітик Фонду "Повернись живим" Марія Кучеренко, коментуючи нещодавнє звільнення російських опозиціонерів.

"Важливо пам'ятати, що наступний крок - це нова хвиля активізації розмов про "а давайте розмовляти з добрими росіянами, а давайте налагоджувати контакти з прекрасною Росією майбутнього". У цю фазу до мене особисто з цим прийшли у квітні (!!!!) 2022 року.

Єдина правильна відповідь на такі пропозиції – питання, скільки за росіянином, з яким пропонується розмовляти, реальної сили: людей, зброї, ресурсів і куди він цей ресурс уже відправив. Як правило, відповідь буде – анітрохи. Нікуди", - зазначила Кучеренко.

Можливо, у цього хорошого русского є інформація, важлива українській стороні для перемоги у війні? Що, теж ні? Як правило, ні. Тож ніяка це не прекрасна Росія майбутнього", - написала аналітик.

Кучеренко підкреслила, що це люди, які "беруть бабки на своє комфортне життя від заходу, продаючи йому цю прекрасну легенду, як вони майже побороли режим, але трохи не вийшло".

Також вона додала, що в більшості випадків - це люди, які працюють на користь спецслужб РФ для того, щоб просувати вигідні їм наративи про "Путінську, але не російську війну", "зняття санкцій в обмін на..." тощо.

Як повідомляв "Апостроф", українців обурили заяви звільнених російських опозиціонерів Андрія Пивоварова та Володимира Кара-Мурзи, які закликали до послаблення санкцій проти Росії.