RU  UA  EN

Четвер, 12 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

12 вересня

Всі новини

Литва помітила скорочення російських військ у Калінінградській області

У Калінінградській області спостерігається помітне скорочення російських військ. У Литві пов'язують це з успішними наступальними діями українських військ на Курську область.

Про це пише Delfi, посилаючись на заяву командувача литовськими ЗС.

Командувач Збройними силами Литви Раймундас Вайкшнорас вважає, що це сталося на тлі успішного наступу українських сил на Курську область Росії. Ось що він говорить про скорочення російських сухопутних військ:

"Щойно почалася війна в Україні, ми вже помітили, що з Калінінграда було перекинуто багато техніки… і частину особового складу. Тільки вони повернулися після ротації, і тепер видно, що йде достатнє скорочення, принаймні сухопутних військ".

Проте він зауважує, що не варто себе обманювати та розслаблятися:

"Але не будемо обманювати себе, так звана система A2/AD, що прикриває з повітря, у них сильна. І нічого там не змінилося. Вони, як і раніше, намагаються контролювати Балтійське море, як і раніше, намагаються контролювати цей регіон, тому ми також повинні зберігати пильність і стежити за тим, що там відбувається".

Крім того, раніше "Апостроф" писав, що міністерство оборони Росії направляє тисячі строковиків із різних регіонів країни до Курської області, де українські військові продовжують наступ.