RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Румунія назвала безпреце­дентною ескалацією удар РФ по судну з українським зерном

В Міністерстві закордонних справ Румунії рішуче засудили удар по цивільному зерновозу у Чорному морі, який РФ обстріляла у четвер, 12 вересня. Судно прямувало з України до Єгипту, коли в нього влучила російська ракета.

Відповідне повідомлення опублікували на сторінці МЗС Румунії в соцмережі Х.

У повідомленні йдеться наступне:

"Ця безпрецедентна ескалація незаконної війни Росії проти України порушує міжнародне право і становить загрозу глобальній продовольчій безпеці. РФ має припинити напади на комерційні судна та має поважати свободу судноплавства".

Відомо також, що міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску провела телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, обговоривши підтримку України та події у Чорному морі.

"Інциденти з безпілотниками, що порушують повітряний простір Румунії, є серйозними. Росія має негайно припинити такі дії, а також напади на комерційні судна", - написала Одобеску у соцмережі X.

Читайте також в "Апострофі", як під час нічної дронової атаки Росії кілька російських "шахедів" знову порушили повітряний простір країни-члена НАТО. Цього разу ворожі дрони-камікадзе літали у небі над Румунією.