RU  UA  EN

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

7 жовтня

Всі новини

США ввели нові санкції проти джерел фінансування угруповання ХАМАС

Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило нові санкційні обмеження проти донорів, які фінансують радикальне угруповання ХАМАС, визнане терористичним у США та ЄС.

Про це повідомляється на офіційному сайті американського Мінфіну.

У санкційному списку - чотири фізособи та одна організація, яка прикриваючись благодійністю, збирає кошти для угруповання.

Йдеться про одного з найвагоміших донаторів ХАМАС Хаміда Абдуллу Хуссейна аль Ахмара. Він є громадянином Ємену, який проживає в Туреччині. У його власності дев'ять підприємств у Ємені, Туреччині, Лівані, Чехії. Їх також включили у список.

Аль-Ахмар є ключовим учасником у фінансуванні ХАМАС, завдяки йому воно отримало активи вартістю понад 500 млн доларів. З 2013-го він очолює ліванський "Міжнародний фонд аль-Кудс". Саме ця організація у вигляді благодійності фінансує ХАМАС.

Також включили трьох людей, які живуть у Європі та фінансують ХАМАС у країнах ЄС. Йдеться про Мохаммада Ханнуна в Італії, Маджида аль-Зеєра у Німеччині та Аделя Дагмана в Австрії.

Мінфін ухвалив нові санкції у річницю нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року. Тоді загинуло понад 1,2 тис. ізраїльтян. 97 із викрадених людей залишаються в заручниках у секторі Газа.

Нагадаємо, МЗС України виступило із заявою у зв’язку з річницею нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль.