RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Африці знайшли один з найбільших в світі алмазів: фото

В Ботсвані шахтарі знайшли алмаз розміром у 1098 карат, який може бути третім за величиною алмазом у світі. Гігантський мінерал виявили 1 червня на шахті Jwaneng на півдні Ботсвани, яка вважається найціннішою в світі шахтою.

Про це повідомляє Bloomberg.

Представник гірничодобувної компанії Debswana - спільного підприємства між корпорацією De Beers та урядом Ботсвани - заявив, що знайдений дорогоцінний камінь є найбільшим діамантом, коли-небудь виявленим за всю історію компанії.

Ботсвана - провідний виробник алмазів в Африці, тут знаходиться шахта, де в 2015 році був виявлений другий за величиною алмаз у світі - камінь в 1109 карат, який називається Леседі Ла Рона. Як відомо, в 1905 році в Африці знайшли найбільший у світі алмаз Куллінан, який має розмір у 3106 карат. Після огранки діамант у 530 карат прикрасив скіпетр королеви Великої Британії.

Найближчими днями експерти оцінять знайдений алмаз, а після того державна компанія, яка займається торгівлею алмазами Ботсвани, зможе вирішити, купувати його у Debswana або дозволити De Beers продати його.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Таїланді бідний рибалка знайшов рідкісну перлину оранжевого кольору вартістю понад $ 330 тис.