RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Радником Трампа з нацбезпеки може стати прихильник вступу України в НАТО

Високопоставлені чиновники в Білому домі та члени Ради національної безпеки США просувають призначення на посаду радника американського президента Дональда Трампа з питань національної безпеки замість Майкла Флінна колишнього постійного представника США в ООН Джона Болтона.

Про це повідомляє видання Washington Free Beacon з посиланням на джерела в Білому домі.

Відзначається, що найбільш активно за призначення Болтона ратують прихильники Флінна. Видання зазначає, що на даний момент Трамп ще не визначився з кандидатурою свого радника з нацбезпеки. Серед кандидатур на цю посаду також присутній генерал-лейтенант армії США у відставці Джозеф Келлог, який на даний момент заміщує Флінна.

Нагадаємо, у своїй статті для Los Angeles Times у серпні 2014 року Болтон закликав якомога швидше надати Україні членство в НАТО.

"США все ще мають час відповісти рішуче, заявити про себе з позиції сили. Розчленування України проти її волі неприпустиме. Вашингтон має надати Києву озброєння та іншу допомогу та водночас поновити план президента Буша про пришвидшене надання Україні членства у НАТО", - зазначив Болтон.

"Путін має знати, що якщо він захопить більше територій України, її решта однозначно стане членом НАТО та ЄС і лишатиметься непохитно ворожою до Москви у майбутньому", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно колишній віце-адмірал Роберт Гарвард відмовився стати радником Трампа з нацбезпеки.