RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

До Конгресу США внесено законопроект на підтримку України

На розгляд Палати представників Конгресу США повторно внесено законопроект "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", або STAND for Ukraine , який узаконить санкції проти Росії та невизнання анексії Криму. Про це повідомляє "Голос Америки".

На попередньому скликанні Конгресу, подібний законопроект не встигли проголосувати, тому з нового року процес починається з початку.

За словами, конгресмена-республіканця Браян Фіцпатрика, на цій сесії Конгресу, законопроект вже має дещо менше підписантів, ніж минулої, але двопартійна підтримка цього законопроекту та взагалі України залишається.

Демократ Брендан Бойл відзначив, що нинішня адміністрація президента США робить усе, щоб виправдати російську поведінку. "Важко повірити, що вперше після Другої світової війни, адміністрація, виглядає, стає на бік російської агресії, ніж на бік наших союзників в Європі", - заявив політик, додавши, що ухвалення цього законопректу надзвчайно важливе для впливу на Дональда Трампа.

Законопроект STAND for Ukraine забороняє визнання Сполученими Штатами анексії Криму Росією, включно з друком мап, на яких півострів позначається російським. Саме цей підхід – так звана Доктрина Стімсона – застосовувався до Балтійських республік за часів СРСР.

Також законопроект "Про підтримку стабільності і демократії в Україні" надає статус закону санкціям, запровадженим президентським указом через дестабілізацію ситуації в Україні та окупацію Криму.

Документ надає президенту повноваження запроваджувати нові санкції проти причетних до порушення прав людини на територіях, окупованих чи контрольованих Росією, та вимагає від президента США впливати на НАТО з тим, щоб жодна країна альянсу не передавала предмети оборонного характеру чи послуги Росії до тих пір, поки вона утримує частину території України.

Нагадаємо, сьогодні на зустрічі з главою МЗС України Павло Клімкіним держсекретар США Рекс Тіллерсон дав гарантії того, що Україна не буде "розміняна" у відносинах с РФ.