Stratfor оцінили ймовірність залучення США до переговорів по Донбасу

США можуть підключитися до переговорного процесу по мирному вирішенню конфлікту на Донбасі, але швидше за все, оберуть інший варіант.

Таке припущення в інтерв'ю "Апострофу" висловила віце-президент по глобальному аналізу американської аналітичної компанії Stratfor Рева Гужон.

Вона розповіла, що питання про притягнення американців до переговорів в "нормандському форматі" вже деякий час перебуває в стадії обговорення. Аналітик відзначила, що під час президентства Барака Обами, проти участі США в переговорах виступала Росія. Вони вважали, що це дозволить їм тримати європейців і американців розділеними в "мінському процесі". Після приходу до влади Дональда Трампа, за словами Гужон, в Кремлі вирішили, що мають важелі впливу на його адміністрацію і стали допускати, що Вашингтон може підключитися до процесу переговорів по Донбасу.

"Але останні заяви з Німеччини, що немає ніякого поспіху в тому, щоб залучити США. Я думаю США при адміністрації Трампа теж вважатимуть за краще мати справу з Росією на двосторонньому рівні", - заявив політолог.

Прогнози щодо реалізації Мінських угод детальніше читайте в інтерв'ю Гужон "Апострофу".