RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Підлещується до куратора: історик розповів про природу відносин Трампа і Путіна

Президент США Дональд Трамп ставиться до російського лідера Володимира Путіна, як завербований агент до куратора.

Таку думку в колонці для видання "ГОРДОН" висловив російсько-американський історик Юрій Фельштинський, коментуючи звинувачення на адресу Трампа в розголошенні секретної інформації росіянам.

За його словами, розголошення Трампом секретів американської розвідки главі МЗС РФ може мати лише одне раціональне пояснення.

"Трамп перед російським керівництвом - як кролик перед удавом. Він паралізований. Він не може чинити опір. Він не може відмовити Путіну у вимозі прийняти Лаврова з Кисляком, хоча за статусом не зобов'язаний їх приймати і веселитися з ними перед камерами. У спробі приховати природу своїх відносин з російським керівництвом він не пускає на зустріч свою, рідну, американську пресу. Він запобігає перед Путіним, як підлещується до свого куратора будь-який агент", - підкреслив Фельштинський.

Він також звернув увагу, як Трамп, ризикуючи посадою президента, захищав повністю скомпрометованого співпрацею з РФ радника з нацбезпеки Майкла Флінна.

На думку Фельшінского на це може бути дві причини. "Перша: щодо Флінна Трамп взяв на себе зобов'язання перед Путіним. Друга: Флінн має компрометуючої Трампа інформацією про зв'язки Трампа з Росією, а Трамп, зі свого боку, знав про співпрацю Флінна з російським урядом ще до того, як призначив генерала на посаду радника з національної безпеки. Інших пояснень поведінки Трампа немає ", - розповів історик.

Він також додав, що незалежно від того, скільки Трамп протримається на посаді глави Білого дому, але його похвальби Путіну і фотосесія з російськими дипломатами на наступний день після відставки директора ФБР Комі, який розслідує зв'язку Трампа і його команди з РФ, "залишаться на пам'ять нащадкам як про час дійсно історичний".

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ повідомили про контакти українського політика, кума президента РФ Віктора Медведчука зі штабом Дональда Трампа під час передвиборної кампанії в США.