Стало відомо про ставлення Трампа до нових санкцій проти Росії

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує через республіканців у Палаті представників внести зміни в законопроект про нові санкції проти Росії з метою отримання Трампом можливості їхньої зміни або скасування.

Про це повідомило високопоставлене джерело у Білому домі, передає Politico.

"Білий дім стурбований тим, що законопроект зв'яже йому руки при роботі над російсько-американськими відносинами, про що публічно говорив держсекретар Рекс Тіллерсон", - йдеться в матеріалі видання.

У той же час джерело підкреслило, що Білий дім підтримує санкції щодо РФ, хоча "політичні наслідки будь-якого вето поки не обговорювалися".

"Оскільки Держдепартамент активно взаємодіє з законодавцями, Білий дім впевнений, що у нього є союзники у Палаті представників, які також стурбовані перспективою порушення традиції і обмеженням контролю виконавчої влади над санкціями", - пише видання.

Нагадаємо, на цьому тижні сенат США схвалив законопроект про розширення санкцій проти Росії. Згідно з документом, антиросійські санкції переводяться з президентських указів до закону, що ускладнює процедуру їх пом'якшення або скасування. Тепер документ має пройти схвалення в палаті представників, а потім - відправитися на підпис президенту США.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила з критикою рішення Сенату США про розширення антиросійських санкцій.