США "заклали" кібербомбу в інфраструктуру РФ – WP

Екс-президент США Барак Обама перед відходом зі свого поста схвалив таємну міру, яка санкціонує установку кіберзброї в російську інфраструктуру, яка є цифровим еквівалентом бомби. Ця бомба може бути підірвана, якщо відбудеться різке погіршення відносин з Росією..

Про це пише видання The Washington Post.

Дана міра є відповіддю на втручання Росії в американські президентські вибори в 2016 році. Також установка кіберзброї є непублічною частиною обмежувальних заходів, які були вжиті щодо РФ в грудні 2016 року, коли США вислали 35 російських дипломатів, а також закрили два дипломатичних житлових комплекси.

За інформацією видання, в серпні минулого року тодішній директор ФБР Джон Бреннан заявив, що президент Росії Володимир Путін віддав наказ посприяти програшу або як мінімум вдарити по рейтингу кандидата в президенти США Хілларі Клінтон.

Відзначається, що тепер Дональд Трамп буде вирішувати, чи застосовувати зазначена кіберзброя. Якщо президент США побажає деактивувати кіберзброю, то він повинен видати відповідний указ, чого Трамп поки ще не зробив.

Як повідомляв "Апостроф", The Washington Post дізналося про значну увагу Трампа, яку він приділяє скандалу з втручанням РФ в американські вибори.