RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Reuters дізналося про плани США ввести жорсткі санкції проти ще однієї країни

Сполучені Штати Америки розглядають можливість введення фінансових санкцій проти Венесуели.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого співробітника Білого дому і радника, знайомого з ситуацією.

Передбачається, що обмеження зупинять доларові платежі за нафту Венесуели. У матеріалі висловлюються побоювання, що такі дії призведуть до серйозного обмеження експорту нафти держави — члена ОПЕК і поставлять країну в складне становище. Два джерела агентства повідомили, що санкції, які забороняють будь-які транзакції в американській валюті з венесуельською державною PDVSA, є одними з найбільш жорстких з обговорюваних заходів щодо нафтової компанії.

У той же час Білий дім, PDVSA і Міністерство нафти Венесуели відмовили у коментарях з даного питання.

Разом з тим в матеріалі агентства йдеться про те, що розглянуті заходи подібні обмеженням щодо Ірану (там санкції призвели до скорочення експорту іранської нафти вдвічі). Також санкції дозволять США посилити тиск на владу Венесуели.

Повідомляється, що серед розглянутих обмежень є також введення заборони на імпорт венесуельської нафти в США. Остаточного рішення з цього питання ще не прийняли.

За даними джерел, розглядається можливість включення великої кількості венесуельських офіційних осіб у санкційний список.

Як повідомляв "Апостроф", США ввели нові санкції проти Ірану.