RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Український політв'язень в РФ: в США зробили важливу заяву

Представництво США при ОБСЄ закликало РФ негайно звільнити українського журналіста Романа Сущенко, якого звинувачують в Росії в шпигунстві.

Про це заявив офіційний представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані тим, що московський суд може присудити журналісту Роману Сущенко до 20 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями в шпигунстві. Ми закликаємо Росію зняти ці звинувачення", - підкресливКаміан.

"Сполучені Штати також стежать за справами Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких засудили в травні 2016 з обвинуваченням у хибному "тероризмі". Ми закликаємо Росію повернути їх в Україну", - підкреслив американський дипломат.

"Ми закликаємо Росію виконувати свої міжнародні зобов'язання, включаючи зобов'язання перед ОБСЄ, поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - заявив Каміан.

Нагадаємо, Сущенко був затриманий в Москві в жовтні 2016 року за звинуваченням в шпигунстві. Пізніше адвокат Марк Фейгін висловив припущення, що журналіста могли заарештувати з метою потенційного обміну на кого-то з затриманих в Україні росіян.

У минулому році "Апостроф" докладно розповідав про затримання Сущенко в матеріалі: Тепер необов'язково робити журналіста офіцером розвідки: як українець потрапив під арешт в РФ.