RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Цукерберг розповів, як боротиметься з Росією в Facebook: опубліковано відео

Facebook інвестує в компанію, щоб в подальшому запобігти спробам втручання Росії в результати виборів, помічені під час американських виборів 2016 року.

Про це заявив засновник компанії Facebook, даючи свідчення в Конгресі США, передає Радіо Свобода.

За його словами, соціальна мережа зараз перебуває в стані "гонки озброєнь" з підтримуваними Росією групами, які використовують соціальну мережу для маніпуляцій громадською думкою і під час виборів.

"Є люди в Росії, чия робота полягає в експлуатації наших систем і інших інтернет-систем ... Тобто це гонка озброєнь", - уточнив Цукерберг.

Він також зазначив, що одним із важливих завдань найближчим часом стануть нові інвестиції, які дозволять зупинити спроби змінити результати виборів, використовуючи Facebook. Так, компанія до кінця року планує взяти в штат понад 20 тисяч фахівців, які будуть займатися виключно питаннями безпеки і перегляду контенту.

Цукерберг підкреслив, що Facebook вже розробив нові засоби з використанням штучного інтелекту для виявлення фейковий акаунтів. Засновник соцмережі висловив жаль з приводу того, що Facebook був "повільним у виявленні російських інформаційних операцій» під час президентської кампанії США в 2016 році".

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Facebook розішле повідомлення користувачам про те, чи є вони серед 87 млн профілів, інформацію про яких передали компанії Cambridge Analyticа.