RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У США влаштували випробування нової потужної ракети: в мережу потрапили фото

Компанія Generation Orbit Launch Services, Inc. (GO) показала фото першого випробування функціонального прототипу гіперзвукової ракети GOLauncher1 (GO1).

Про це пише журнал Defence Blog.

За даними компанії від 29 червня, перше таке випробування проводилося в Cecil Spaceport в Джексонвіллі (штат Флорида, США).

Ракета GOLauncher 1 з огляду на наявність недорогого одноступінчастого прискорювача для пусків в повітрі, буде застосовуватися в гіперзвукових льотних випробуваннях і суборбітальних дослідженнях. Рідинний двигун GOLauncher 1 максимізує продуктивність і гнучкість польоту в порівнянні з традиційними твердопаливними установками.

Система призначена для забезпечення регулярних і недорогих пусків ракет зі швидкістю від 5 до 8 чисел Маха (до 9,9 тисяч кілометрів на годину) з різного роду корисними навантаженнями.

Відзначається, що запускати ракету-носій планують з борта літака Gulfstream III. Перший політ GO1 планується на кінець 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про створення Україною потужної ракети, яка викликає занепокоєння з боку Росії.