RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилися несподівані подробиці про "золотий" рейс путінського літака до Венесуели

Уряду Ніколаса Мадуро не вдалося вивезти з Венесуели на російському літаку та продати 20 тонн золота.

Про це повідомляє видання "The Bell".

Як стверджується, план зірвався через розголос і загрози санкцій для потенційних покупців і перевізників. Російський літак, який, за даними ЗМІ, повинен був відвезти золото в Дубай, в суботу вранці повернувся в Москву.

Продаж золота в ОАЕ повинен був принести Мадуро 850 млн доларів, які були чи не єдиною можливістю поповнити свій бюджет, від стану якого залежить підтримка армії та інших силовиків. Головне джерело надходження валюти в країну Мадуро фактично втратив після введення американських санкцій проти венесуельської нафтової держмонополії PDVSA. У четвер від закупівлі венесуельської нафти через побоювання вторинних санкцій відмовилися і європейські трейдери.

Покупець, фонд з ОАЕ Noor Capital, оголосив, що утримається від угод з урядом Венесуели "до стабілізації ситуації". 21 січня 2019 року Noor Capital придбав близько 3 тонн золота з резервів ЦБ Венесуели, і на той момент угода була законною і відповідала міжнародному праву, відзначається в повідомленні фонду. Лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив про прийняття на себе повноважень глави держави 23 січня.

Нагадаємо, докладніше про події в Венесуелі читайте в матеріалі "Апострофа": Переворот в Венесуелі: яке майбутнє чекає країну, і при чому тут Росія.