RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Грін-карт не буде? Трамп зробив жорстку заяву щодо зупинки імміграції в США

Президент США Дональд Трамп повідомив про припинення країною видачі нових дозволів на проживання - так званих грін-карт через коронавірус, вона буде припинена щонайменше на 60 днів.

Британія вже говорить про карантин до 2021 року: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє ВВС.

Як зазначив Трамп, після закінчення цього терміну рішення про його продовження буде приймати "група людей" на підставі стану економіки.

"Ми хочемо захистити наших американських працівників. В майбутньому ми будемо захищати їх ще надійніше ", - заявив глава Білого дому.

Трамп уточнив, що обмеження стосуються тільки тих категорій мігрантів, які хочуть жити в США постійно. Заборона не торкнеться тимчасових і сезонних робітників, які складають більшу частину всіх іммігрантів в США.

Разом з тим, нова тимчасова заборона не поширюється на так званих незамінних співробітників, включаючи лікарів і медичний персонал, а також близьких родичів американських громадян. Однак родичі власників грін-карт найближчим часом не зможуть отримати посвідку на проживання в США.

Крім цього, робочі візи продовжать видавати і кваліфікованим працівникам. В системі охорони здоров'я США працює 17% іммігрантів, включаючи 24% всіх медсестер і асистентів. 28% лікарів, включаючи хірургів, також є громадянами іноземних держав.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Дональд Трамп пішов на радикальні заходи через спалах коронавірусу в країні - у всіх 50-ти штатах введено режим стихійного лиха через катастрофічну ситуацію з поширенням COVID-19.