RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Команда Трампа потрапила в скандал через нацистський трикутник: в чому суть

У четвер, 18 червня, адміністрація Facebook видалила серію повідомлень і рекламних публікацій виборчого штабу чинного президента США Дональда Трампа через порушення правил соцмережі "проти організованої ненависті".

Як пояснив представник Facebook, повідомлення містили критику "ліворадикальних груп", які "носяться по вулицях і викликають абсолютний хаос". Автори публікацій назвали їх відповідальними за "заворушення". Пости були проілюстровані зображенням перевернутого червоного трикутника.

Своєю чергою представник кампанії Трампа заявив, що червоний трикутник є емодзі, а також "символом, широко використовуваним рухом "Антифа", і не входить в базу даних Антидифамаційної ліги (єврейської неурядової правозахисної організації).

Однак представник правозахисної організації Джонатан Грінблет не погодився з таким поясненням Білого дому і написав в Twitter, що цей символ "нацисти застосовували для позначення політичних в'язнів в концентраційних таборах". Учасникам виборчої кампанії Трампа "необхідно вивчити історію, оскільки неуцтво не виправдовує використання нацистської символіки", підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", в Ізраїлі починають будівництво нового міста на Голанських висотах. Поселення буде названо на честь президента США Дональда Трампа.