RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У США вперше обрали губернатором трансгендера

У США вперше обрали губернатором штату трансгендера.

Байден або Трамп: хто стане президентом США - онлайн трансляція

Жителі штату Делавер вибрали його головою відкритого трансгендера на ім'я Сару Макбрайд, повідомляє Vox.

Раніше вона стажувалася в адміністрації Барака Обами і відстоювала права ЛГБТ. Зараз вона працює чиновником в одному з районів Делавера.

Організація LGBTQ Victory Fund зазначає, що в законодавчі органи штатів входять зараз 4 трансгендери. Але посада 30-річної Макбрайд передбачає, що вона буде найбільш високооплачуваним американським чиновником, який змінив стать.

Сара зізнається, що ставала жертвою цькування через те, що є трансгендером. Але вибори, як виявилося, виявили та іншу сторону людей.

"Виборці в цьому окрузі неупереджені і оцінюють кандидатів на підставі їх ідей, а не особистості. Вони шукають кандидатів з уявою, енергією і досвідом, щоб зустріти цей момент зі значущими результатами", - прокоментувала Макбрайд свою перемогу.

Як повідомляв "Апостроф" , правоохоронці затримали одну людину серед активістів Black Lives Matter в американському Вашингтоні в ході штовханини біля Білого дому.

Додамо, що в США, крім голосування на президентських виборах, в деяких штатах виборці висловляться і з інших питань - зокрема, в Орегоні про легалізацію зберігання невеликих кількостей важких наркотиків для особистого вживання, включаючи героїн і кокаїн.