RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

США поставили антирекорд смертності від коронавірусу - такого не було з початку пандемії

У середу, 2 грудня, в Сполучених Штатах Америки зафіксували найвищий щоденний рівень смертності з початку пандемії коронавірусу - за добу від COVID-19 померли щонайменше 2760 американців.

Про це повідомляє видання The New York Times.

В США під час першого піку пандемії у квітні було зареєстровано антирекорд щоденної смертності - 15 квітня померли 2752 американці. У середу, 2 грудня, було зафіксовано щонайменше 2760 летальних випадків.

Також в останні дні кількість щоденних госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом перевищила 100 тисяч осіб, це майже удвічі більше, ніж було на початку листопада.

Експерти прогнозують погіршення стану з COVID-19 в США у найближчі тижні.

"Госпіталізації на цьому тижні зростають, і я скажу вам, що через кілька тижнів смертність буде зростати", - заявив Джеремі Фауст, лікар невідкладної медицини в Бригамі та жіночій лікарні в Бостоні.

Експерти відзначають, що друга хвиля коронавірусу має відмінності від квітневого піку. Якщо в квітні найбільше випадків коронавірусу та летальних випадків були зосереджені в Нью-Йорку і Новій Англії, то сьогодні жертви пандемії відчуваються по всій країні.

Причому статистика по COVID-19 лише погіршуватиметься через наслідки святкування Дня Подяки. І багато американців зараз зважують, чи святкувати Різдво та Новий рік.

Як повідомляв "Апостроф", з 2 грудня в Великобританії починають робити щеплення проти коронавірусу. Країна першої в світі схвалила вакцину від компаній Pfizer і BioNTech.