RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Вакцинація від Covid-19 і легалізація марихуани: в Вашингтоні спробують поєднати

Волонтери громадського руху DC Marijuana Justice намір безкоштовно роздавати біля пунктів вакцинації від COVID-19 у Вашингтоні пакети з марихуаною, вирощеної в домашніх умовах. Таким чином вони спробують популяризувати ідею легалізації медичного канабісу та заохотити людей робити щеплення від коронавірусу.

Як сказано в опублікованому прес-релізі, таким чином активісти спробують нагадати про необхідність подальших реформ законодавства щодо легалізації конопель, яку було припинено через пандемію коронавірусу.

"Ми шукаємо шляхи безпечного святкування закінчення пандемії, і ми знаємо, що ніщо так не зближує людей, як конопля", - зауважив з цього приводу співзасновник DCMJ Ніколас Шиллер.

Марихуану роздаватимуть тільки достатньо дорослим громадянам, які пройдуть вакцинацію від COVID-19. При цьому активісти планують розповідати людям про лікувальні властивості медичного канабісу.

"Якщо ви вірите науці, яка підтримує медичний канабіс, ви повинні вірити і в ефективність вакцини, і навпаки", - підкреслив співзасновник DC Marijuana Justice Адам Ейдінгер.

Організатори акції зазначили, що будуть ділитися коноплями, вирощеними без пестицидів і синтетичних добрив, а також роздавати людям зерна місцевого сорту конопель, який названо на честь колишнього члена місцевої ради округу Колумбія Девіда Гросса, який активно виступав за легалізацію марихуани.

Як повідомляв "Апостроф", в російському місті Пенза суд зобов'язав жінку заплатити штраф в розмірі 4 тисяч рублів (1 470 гривень) за те, що вона опублікувала в соцмережах фото в шкарпетках із зображенням конопель.