RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У США презентували безпілотний електробус - впорається з будь-якими погодними умовами: фото і відео

Американська компанія New Flyer представила в США свій автоматизований автобус Xcelsior AV.

Про це повідомляє Daily Mail.

Розробники назвали транспорт першим надпотужним автоматизованим автобусом для транзиту в Північній Америці. Його розмір сягає майже 12,5 метра. Він може вмістити в себе 40 осіб, також є додатковий простір для пасажирів, які стоять і два місця для інвалідних колясок.

Електробус використовує технологію AutoDrive для створення тривимірної моделі навколишнього простору на 360 градусів за допомогою лідарів, радарів і камер. З їх допомогою транспорт може виявляти пішоходів, інші транспортні засоби та перешкоди.

New Flyer вже запустила пілотну програму з Міністерством транспорту Коннектикуту, в рамках якої Xcelsior доставляє пасажирів за спеціальним транзитним маршрутом між Новою Британією і Хартфордом.

У компанії New Flyer відповіли, що їх автобус може рухатися сам по собі в певній зоні, але не у всіх областях і умовах. У рекламному ролику за кермом Xcelsior сидить людина, але не чіпає його.

"Ми взяли на себе зобов'язання побудувати автоматизований транзитний автобус, і протягом п'яти років ми створили транспортний засіб, що міняє галузь. Технологія справжня, і вона тут", - сказав президент New Flyer Кріс Стоддарт.

Автобус використовує технологію самоуправління, запатентовану компанією Robotic Research, для картографування, обробки і навігації в навколишньому середовищі. Xcelsior також може обмінюватися даними з іншими інтелектуальними транспортними засобами та інфраструктурою, такими як світлофори або пішохідні сигнали.

New Flyer обіцяє, що її технологія стикування дозволяє Xcelsior наближатися до бордюру в межах 10 сантиметрів, щоб висадитися і забрати пасажирів.

"Автоматизовані автобуси можуть поліпшити структуру руху і скорочувати кількість зупинок, що принесе користь не тільки користувачам громадського транспорту, але і всій інфраструктурі", - сказав президент Robotic Research Альберто Лаказ.

За його словами, цей автомобіль відкриває нову еру транспорту як послуги, використовуючи технологічні досягнення в різних галузях, щоб створити більш безпечне, чисте, більш ефективне і доступне транспортне рішення для населення.

Як повідомляв "Апостроф", американська компанія General Motors представила літаюче безпілотне таксі під своїм брендом Cadillac.