Можемо збудувати Парк Юрського періоду: у Маска похвалилися технологією створення динозаврів

Американська технологічна компанія Neuralink заявила, що може за 15 років створити "нові екзотичні види" динозаврів. Про це повідомив Макс Ходак, американський підприємець і технолог, який був співзасновником фірми з нейротехнологій разом з Ілоном Маском.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Заснована у 2016 році фірма Neuralink найбільше відома завдяки своїй роботі над створенням "інтерфейсу мозку" - мережі крихітних електродів, зв'язаних з мозком людини, що, за даними розробників, дозволить людям бездротово спілкуватися зі світом.

Зараз компанія оголосила, що "може, напевно, побудувати Парк Юрського періоду", зображений у блокбастері 1993 року.

"Ми, напевно, могли б побудувати Парк Юрського періоду, якби ми цього хотіли, - написав у своєму Twitter Макс Ходак. - Це були б не генетично автентичні динозаври. Можливо, 15 років селекції + інженерія, і ми зможемо отримати суперекзотичні нові види".

Ходак не уточнив, як буде побудована власна версія "Парку Юрського періоду", але припустив, що це може допомогти біорізноманіттю.

"Біорізноманіття, безумовно, цінне. Збереження є важливим і має сенс'', - додав він.

У відповідь Ходаку пригадали сюжети, зображені у фільмі за мотивами роману Майкла Крайтона 1990 року. Фільм описує катастрофічні результати вчених-генетиків, які відтворили зниклих динозаврів в однойменному парку на острові поблизу Коста-Рики.

У фільмі клонування динозаврів було здійснено шляхом вилучення ДНК динозавра з доісторичних комарів, збережених у бурштині. Але через збій в системі охорони парку динозаври, включаючи страшного тиранозавра-рекса та динофозавра, вирвалися на свободу, що призвело до смертельних наслідків.

Як повідомляв "Апостроф", американський бізнесмен Ілон Маск провів презентацію чіпа-імпланта для мозку Neuralink, під час якої показав, як він працює на свинях.