RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Найстрашніша пожежа в Нью-Йорку за 30 років: загинули 19 людей

Після нещодавньої страшної пожежі у Філадельфії, в якій загинули 13 чоловік, США шокувала пожежа у висотці в Нью-Йорку, де загинуло щонайменше 19 людей, зокрема дев'ятеро дітей. Міська влада називає цю пожежу однією з найстрашніших за більш ніж 30 років.

Про це повідомив американський телеканал NBC.

"Це буде одна з найстрашніших пожеж, які ми бачили тут у наш час у Нью-Йорку", - заявив мер Ерік Адамс на прес-конференції через кілька годин після того, як полум'я охопило будівлю.

Комісар пожежної охорони Нью-Йорка виявив не менше 63 перших постраждалих, які лікувалися від різних травм через дим та вогонь. Принаймні 32 з цих 63 поранених були спочатку доставлені як мінімум до п'яти різних лікарень району з травмами, небезпечними для життя; ще дев'ять – із тяжкими травмами.

Імена та вік жертв не розголошуються, але у поліції підтвердили, що щонайменше 19 людей загинули від травм, отриманих внаслідок пожежі.

За словами комісара пожежної охорони Нью-Йорка Дена Нігро, переважна більшість жертв пожежі надихалися димом. Пожежники, які увірвалися до будівлі, виявили жертв майже на кожному поверсі. У багатьох було констатовано зупинку серця та дихання.

"Були люди, замкнені у своїх квартирах по всій цій будівлі", - сказав Нігро, назвавши умови задимлення "безпрецедентними".

Правоохоронці встановили, що займання сталося у двоповерховій квартирі на другому та третьому поверхах будинку. За словами комісара, двері в квартиру були залишені відчиненими, що дозволило вогню і диму поширитися по всій будівлі.

Нігро сказав, що це "незвичайно", що дим поширився по всій довжині будівлі.

За оцінками департаменту, 200 його співробітників прибули до 19-поверхового житлового будинку на Східній 181 вулиці у Фордхем-Хайтс близько 11 години ранку. Вогонь загасили протягом кількох годин.

Середня школа Анджело Патрі на Вебстер-авеню була відкрита всім мешканцям, переміщених внаслідок пожежі.

Нігро та Адамс назвали недільну катастрофу однією з найстрашніших пожеж у місті принаймні за останні три десятиліття.

Раніше ми повідомляли про страшні подробиці смертельної пожежі в квартирі однієї з багатоповерхівок Києва, яка сталася днями.