RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

"Стінгерів" мало: Куліба пояснив США, яка ще зброя потрібна Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що наша держава найбільше потребує систем протиповітряної оборони для захисту цивільного населення від ворожих ракетних обстрілів.

Про це він заявив на спільному брифінгу з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

"Ні для кого не секрет, що найбільший попит, який ми маємо, — це бойові літаки, штурмовики, системи ППО. Ми дякуємо всім тим країнам, включаючи Сполучені Штати, які надали нам "Стінгерс". Ми ефективно їх використовуємо", - запевнив Кулеба.

Він додав, що лише за 5 березня українські військовослужбовці за допомогою "Стінгерів" збили три російські штурмовики, які бомбили українські міста та вбивали цивільне населення.

"Але нам потрібні, як сказати, великі системи ППО, щоб забезпечити безпеку нашого неба. Якщо ми втратимо небо, на землі буде набагато більше крові, і це буде кров цивільних осіб. І я не хочу, щоб хтось поділяв відповідальність за цю кров, щоб хтось поділяв відповідальність за ці смерті та страждання", - наголосив міністр.

Також Кулеба подякував за налагоджене постачання протитанкової зброї та боєприпасів, адже за допомогою цього українська армія знищує багато російських танків та бронетехніки.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, українські військовослужбовці передали на озброєння армії російські три реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" та дві артилерійські установки "Акація", які були захоплені під час бою.