RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

До Дня незалежності України у Нью-Йорку розгорнули найбільший український прапор

До Дня незалежності України 24 серпня сотні мешканців Нью-Йорку розгорнули у Центральному парку найбільший державний прапор України розміром 60х40 метрів (2400 кв.м.) Захід організував українсько-американський благодійний фонд "RAZOM".

"Розгортання найбільшого прапора України в Центральному Парку особисто для мене виявилось емоційно потужним і просто якимось чарівним. Цей прапор подолав велику відстань від України до Нью-Йорка. Він буде продовжувати подорожувати і далі, щоби українці інших штатів також могли відчути частинку Батьківщини, навіть коли вони далеко. Разом ми Україна!" - поділився співорганізатор заходу Дмитро Кавун.

29-річна Оксана Гап’юк, яка долучилася до святкування 31-ої річниці проголошення незалежності України, підкреслила: "Цьогоріч цей день має ще більше значення, тому що минуло шість місяців з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну".

Вона розповіла, що дорогою до Центрального парку її зупиняли незнайомці, аби привітати з Днем Незалежності та висловити слова захоплення й підтримки, а під час святкування звідусіль лунало "Слава Україні".

"Такого ще не було. Кожен знає, що Україна зараз є щитом для всього демократичного світу. Якщо українці "впадуть", буде погано усім. Тож нам потрібно ще більше підтримки для України", — наголосила Оксана Гап‘юк.

Вперше цей прапор розгорнули у 2012 році в Києві біля університету ім. Т. Шевченка. Подію занесли до Книги рекордів України, офіційно зафіксувавши, що цей державний прапор є найбільшим у світі. Відтоді зародилась традиція розгортати його в різних куточках України. Прапор-рекордсмен вже побував у понад 50 містах нашої країни, у Кракові (Польща), а тепер і в США.

Пряму трансляцію з розгортання прапору вело Reuters.