Трамп переміг на перших республіканських праймеріз

Дональд Трамп здобув переконливу перемогу на перших республіканських президентських праймеріз, які пройшли в Айові у понеділок.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Читайте також: США не допоможуть Європі у разі нападу: Трамп пригрозив виходом з НАТО

За даними Edison Research, після підрахунку 95% голосів, Трамп отримав 51% підтримки виборців, що проголосували. 45-річний губернатор Флориди Рон ДеСантіс зненацька вирвався на друге місце, у нього 21%. У колишнього посла США в ООН Ніккі Хейлі - 19%. Бізнесмен Вівек Рамасвамі, відомий антиукраїнськими заявами, набрав трохи менш як 8% голосів та вибув із перегонів. Він підтримав кандидатуру Дональда Трампа.

У такий спосіб Дональд Трамп закріпив свій статус явного лідера серед претендентів на президентську посаду від Республіканської партії у 2024 році. Опитування показували Трампа явним лідером в Айові протягом кількох місяців, але масштаби його перемоги виявилися приголомшливими.

Результат Трампа відбиває його популярність серед республіканських виборців - навіть після двох імпічментів, його ролі у штурмі Капітолія 6 січня 2021 року і попри 91 кримінальне звинувачення. Майже дві третини учасників голосування підтримали його неправдиві заяви про фальсифікацію результатів виборів, заявивши, що вони не вважають, що Джо Байден одержав президентство легітимно. Понад 60% заявили, що Трамп все одно зможе виконувати обов'язки президента, навіть якщо його визнають винним у скоєнні злочину.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експерти оцінили ймовірність вторгнення Росії до країн НАТО.

  • Вас також може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування