RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Гарріс поступово знищує лідерство Трампа - Bloomberg

Ймовірна кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс поступово знищує лідерство кандидата Дональда Трампа та, згідно з опитуванням, набирає перевагу в кількох штатах.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на оновлене опитування.

Згідно з останнім опитуванням Bloomberg News/Morning Consult, віцепрезидентка має кращі показники, ніж Байден до того, як покинув президентські перегони.

Гарріс вже знищила перевагу Дональда Трампа в семи штатах, де відбудуться вибори.

"Гарріс підтримали 48% виборців проти 47% за Трампа - статистична нічия - у штатах, що вагаються, які, ймовірно, вирішуватимуть долю виборів у листопаді. Це кращий показник, ніж двобальний дефіцит президента Джо Байдена до того, як він вибув із перегонів", – пише Bloomberg

В опитуванні йдеться про те, за кого б проголосували американці, "... якби вибори президента США в листопаді 2024 року відбувалися сьогодні". Гарріс здобула більшу прихильність в Аризоні (49% за Гарріс, проти 47% за Трампа), Вісконсіні (50% проти 47), Мічигані (53% проти 42%) та Неваді (47% проти 45%).

Окрім цього, Гарріс підтримують більше за Трампа в Північній Кароліні, Пенсільванії та Вісконсині. Однак загалом розрив між Трампом і Гарріс — у межах статистичної похибки.

"Цифри свідчать про те, що Гарріс має шанс зібрати коаліцію виборців, яка привела президента Барака Обаму до Білого дому, і чіткіший шлях до перемоги, ніж у Байдена, який доклав чимало зусиль, щоб мобілізувати електорат демократів", – зауважують у Bloomberg.

Минуло досить небагато часу відтоді, як Гарріс стала передбачуваним номінантом, натомість опитування дає перші натяки на те, що "історичний гамбіт партії має той ефект, на який сподівалися демократи".

Нагадаємо, віцепрезидентка Сполучених Штатів Камала Гарріс за перший тиждень своєї участі в президентській кампанії зібрала вже 200 мільйонів доларів.