RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Командувач США звинуватив Росію в підтримці афганських терористів

Росія і Іран підтримують у Афганістані терористів Талібану, які проводять теракти і займаються наркоторгівлею, заявив командувач силами США і НАТО в Афганістані генерал Джон Ніколсон.

"Так, Росія дійсно підтримує і намагається легітимізувати Талібан. Масштаби цієї підтримки складно визначити, але проблема полягає в тому, що підтримуючи Талібан, вони допомагають групі, котра виправдовує тероризм і готує терористів", - зазначив Ніколсон у інтерв'ю Голосу Америки.

За його словами, він "здивований" тим, що Росія надає допомогу організації, пов'язаної з Аль-Каїдою і залученої в поширення наркотиків.

Нікосон також прокоментував факт того, що США не запросили заплановану в лютому конференцію в Москві щодо Афганістану, де будуть присутні делегації РФ, Пакистану, Китаю, Ірану та Індії.

"Ми вважаємо, що і мирним процесом, і процесом відновлення в Афганістані повинні займатися афганці, а не іноземні представники ... Коли іноземні "гравці ", включаючи Москву, вирішують провести переговори ... це обнадіює, але це дуже запізніла ініціатива, і афганці не гратимуть в цих переговорах головну роль", - зазначив генерал.

Нагадаємо, 25 січня цього року МЗС РФ попросив США не виводити війська з Афганістану, оскільки це спровокує "колапс" в цій країні.