RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ракетні випробування КНДР: Росія заблокувала заяву Радбезу ООН

Росія заблокувала прийняття Радою Безпеки ООН заяви із засудженням останніх ракетних випробувань КНДР і з вимогою до керівництва Північної Кореї утриматися від подальших запусків ракет. Про це повідомляє AFP.

За словами дипломатів, Росія хотіла включити в текст заяви формулювання, що міститься в попередній заяві, наголосивши на необхідності досягнення рішення шляхом діалогу.

Як повідомляє агентство, багато дипломатів були здивовані таким кроком з боку РФ, оскільки навіть союзник КНДР - Китай - планував підтримати цей текст заяви.

Відзначимо, що в запропонованому США варіанті тексту заяви Радбезу ООН йшлося про "надзвичайну стурбованість" через "дестабілізуючу поведінку" північнокорейської сторони. Крім того, у випадку відхилений РФ текст містив застереження про те, що міжнародне співтовариство буде вдаватися і до "наступних серйозних заходів" для чинення тиску на КНДР.

Нагадаємо, раніше РФ використовувала право вето щодо резолюції Ради Безпеки ООН щодо хімічної атаки у сирійській провінції Ідліб 4 квітня.