RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Північнокорейський криза: в мережі нагадали відео з вражаючою розповіддю біженки з КНДР

У зв'язку з тим, що згадок про Північну Корею в ЗМІ стало значно більше, в мережі нагадали про виступ біженки Пак Йонмі на Всесвітньому молодіжному форумі в 2014 році.

Відео розміщено на сторінці видання Настоящее время в Facebook.

Під час свого виступу дівчина розповіла про жахи, які їй довелося пережити в КНДР і під час втечі звідти. Зокрема, вона бачила страту матері своєї подруги за перегляд голлівудського фільму, їй таємно довелося ховати батька, а потім на її очах зґвалтували мати. В кінці свого виступу Йонмі заявила, що увага світу має бути зосереджена на жителях КНДР, про яких забувають під час суперечок про режими.

"Шокуючий виступ дівчинки, якій вдалося втекти з КНДР. Якщо у 21-му столітті діти говорять такі слова, значить з цим світом щось не так", - коментують запис блогери.

Пак Йонмі у 2007 році з родиною втекла в Китай, а з 2009 року живе в Південній Кореї і займається правозахисною діяльністю. Втеча з КНДР відбулася після того як батька Йонмі заслали в трудовий табір за контрабанду, якою він займався, щоб прогодувати сім'ю. Під час втечі дівчина та її мати потрапляли до рук торговців людьми.

Як повідомляв "Апостроф", Китай привів у стан підвищеної готовності бомбардувальники через північнокорейську кризу.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАзія
Теги: КНДР, відео