Слоган "Героям слава!" і стрілянина на ураження: фото і відео нових кривавих протестів в Гонконзі

У Гонконзі пройшла чергова масова акція протесту, яка була приурочена до 70-ї річниці створення Китайської Народної Республіки (КНР): один з учасників протесту отримав вогнепальне поранення.

Про це повідомляє місцевий телеканал RTHK.

Відзначається, що потерпілий знаходиться в критичному стані. У поліції стверджують, що один з правоохоронців стріляв з метою самооборони. Раніше в поліцейському управлінні заявляли про попереджаючі постріли в повітря.

Всього за даними медичних служб під час сьогоднішніх протестів постраждало щонайменше 15 осіб.

Зіткнення в Гонконзі 1 жовтня стали одними з найзапекліших. У різних районах міста учасники акцій протесту зводили барикади, проти поліцейських використовувалися "коктейлі Молотова". В районі урядових будівель заблоковано рух транспорту, закриті 19 станцій метро. Парламент Гонконгу оголосив повну і негайну евакуацію співробітників через заворушення в місті.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", протести в Гонконзі тривають вже більше чотирьох місяців. Спочатку демонстранти вимагали зняття розгляду закону про екстрадицію звинувачених у злочинах в материковий Китай. Потім вимоги розширилися. Головна з них - збереження автономії міста і відставка гонконгської влади.