Всі у масках і намагаються не розмовляти: з'явилася цікава розповідь про ситуацію з коронавірусом в Китаї

У китайському місті Ухань, звідки розпочалася епідемія атипової пневмонії, у громадських місцях людям заміряють температуру, а саме життя завмерло.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Meduza.

Журналісти поговорили із росіянкою Емою - науковцем, яка приїхала в Ухань та знаходиться там за робочою візою. Ось що розповіла жінка.

"На початку січня вже ходили чутки про вірус, але я думала, що це сезонна застуда. У мене не було думок виїхати, коли місто закривали. Я живу в міжнародному гуртожитку. Обстановка, звичайно, змінилася, але люди, які все ще тут, продовжують жити як жили - готують їжу, спілкуються. Тільки назовні мало хто виходить", - каже Ема.

Науковець здивована, що лікарню для заражених коронавірусом побудували усього за десять днів. Зараз вона вже приймає перших пацієнтів. На вулицях Уханя незвичайно тихо та порожньо. Поодинокі перехожі ходять у магазини та вигулюють своїх домашніх улюбленців. Але усі носять медичні маски та намагаються не розмовляти один з одним.

"Спочатку трохи лякали щоденні смс із закликами дотримуватися запобіжних заходів і уникати людних місць. І люди в хімкостюмах, які регулярно обробляють вулиці, здавалися моторошнуватими. При в'їзді на територію і біля входу в гуртожиток у нас перевіряють температуру. У супермаркетах теж заміряють", - розповідає науковець.

Як інформував "Апостроф" раніше, за останніми даними, кількість загиблих від нового типу коронавірусу зросла до 564 осіб, за добу ще 74 людини померли.