RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ЄС вигнав ідеолога "російського світу"

Одного з ідеологів так званого "російського світу", російського пропагандиста Олександра Дугіна не пустили на територію Греції.

Про це повідомляє портал "Катехон".

В аеропорту міста Салоніки Дугіну повідомили, що за запитом Угорщини йому був заборонений в'їзд в країни Європейського Союзу. Більш докладної інформації про причини відмови від грецьких прикордонників дізнатися не вдалося.

Відзначається, що Дугін прямував на Святу гору Афон для висвітлення візиту президента Росії Володимира Путіна та Патріарха Кирила.

У виданні підкреслили, що даний інцидент найближчим часом отримає правову оцінку в МЗС Росії і, швидше за все, проти низки посадових осіб Греції та Угорщини будуть введені відповідні санкції.

"Напередодні візиту Путіна та Патріарха на Афон на кордоні, в аеропорту міста Салоніки, мене затримали. Я прямував на Афон для висвітлення історичного візиту Путіна і Патріарха. Приводом до затримання були нібито введені санкції Угорщини. Це досить дивно, в останні місяці я вільно в'їжджав на територію Євросоюзу. Мова йде про спробу затьмарити російсько-грецькі відносини. Стає ясно, що у тих, хто мене затримав, немає жодного уявлення про те, коли, ким і як були внесені санкції. Те, що зараз очевидно, що це затримання має політичне підґрунтя. Напередодні найважливішої події: зустрічі Патріарха і Президента РФ, ЄС влаштовує складну політичну інтригу, яка швидше за все, отримає подальший розвиток. Щодо грецьких поліцейських і поліції у мене немає ніяких претензій: вони виконують свій обов'язок, сенс якого, боюся, зараз вони самі напевно не розуміють...", - заявив Дугін.

Як повідомляв "Апостроф", позаштатному кореспонденту російського пропагандистського інформаційного агентства "Росія сьогодні" Леоніду Свиридову заборонили в'їзд на територію всіх держав-членів Шенгенської зони до грудня 2020 року.