RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Голова британської контррозвідки потішив путінців тривожною заявою

Голова британської служби контррозвідки MI5 Ендрю Паркер заявив, що Російська Федерація є зростаючою загрозою для стабільності Великій Британії, і Кремль застосовує сучасні засоби для досягнення своїх цілей.

Про це повідомляє прокремлівський сайт "РИА Новости" з посиланням на британське видання Guardian.

За словами Паркера, РФ використовує низку державних органів для просування своєї зовнішньої політики за кордоном все більш агресивними способами, включаючи пропаганду, шпигунство, диверсії та кібератаки.

Голова MI5 підкреслив, що Кремль діє у всій Європі та Великій Британії. Також Паркер додав, що завдання MI5 полягає в протистоянні цьому.

Ця заява викликала бурхливе обговорення в прихильників політики президента Росії Володимира Путіна.

"Тепер з криком "Росіяни йдуть" він повинен викинутися з вікна", "Вас, бриттів, давно потопити час!", "Кому ви потрібні? Самі нагнітаєте обстановку у світі, потім дивуєтесь, чому у вас теракти!", "Те, що англійська розвідка, як і англійське держава, вважає одним з головних супротивників Росію, відомо вже не одну сотню років. Тих, кого вони не можуть завоювати й пограбувати, вони намагаються знищити. Треба просто припинити марні спроби налагодити відносини з цією країною і ставитися до неї як до неминучого зла", - пишуть путінці.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Британії заявили про відправку Росією підводних човнів з крилатими ракетами до Сирії.