RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У ЄС звинуватили Росію в намірі втрутитися в європейські вибори

В Європейському союзі заявили, що Росія спробує втрутитися у вибори в європейських країнах в 2017 році так, як вона вплинула на вибори в США.

Про це повідомив представник Євросоюзу 23 січня перед журналістами в Брюсселі, посилаючись на доповідь East StratCom Taskforce, підготовлений підрозділом стратегічної комунікації зовнішньополітичної служби ЄС (EEAS), передає українська редакції DW.

Зокрема, автори доповіді зафіксували не менше 2500 випадків дезінформації з боку РФ. У зовнішньополітичній службі ЄС виданню Spiegel Online заявили, що ведеться "неймовірно масштабна, принаймні частково організована кампанія проти ЄС, і його політиків, і його принципів".

Зазначається, що одним з головних об'єктів дезінформації з боку Росії є канцлер Німеччини Ангела Меркель, зокрема, її політика щодо біженців і позиція щодо антиросійських санкцій.

EEAS назвало пропаганду "частиною державної політики" РФ і додало, що Кремль безпосередньо контролює ЗМІ. Також в EEAS відзначили, що журналісти, які заявляли про відсутність на Донбасі російських військ і про те, що Росія - єдина держава, яка бореться проти терористичного угрупування "Ісламська держава" у Сирії, були винагороджені за свою роботу.

Як повідомляв "Апостроф", в Євросоюзі відкрили центр по боротьбі з російською пропагандою.