У США розповіли, як вибори у Франції можуть розколоти єврозону

Експерти приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor оцінили можливі сценарії розвитку ситуації в єврозоні за підсумками президентських і парламентських виборів у Франції влітку поточного року.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" "Тест на виживання: у Франції вирішують долю єврозони".

Як відзначають в Stratfor, результати опитувань дають підстави вважати, що "Національний фронт" може вийти в другий тур президентських виборів, де будь-який суперник може перемогти його. Тим часом перемога "Національного фронту", ймовірно, може призвести до розпуску єврозони.

"Тільки саме оголошення про проведення референдуму щодо членства Франції в єврозоні створило б паніку по всій єврозоні, а сили уряду були б спрямовані відразу на попереджувальні заходи, такі як передача грошей в більш безпечні банки в Північній Європі", - йдеться в матеріалі.

У Stratfor також припускають, що уряд на чолі з "Національним фронтом" може не виконати свою обіцянку про вихід з єврозони. Однак в такому випадку воно, ймовірно, введе протекціоністські заходи, що порушуватимуть вільний рух товарів і послуг в ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні в штаб-квартирі французької ультраправої проросійської партії "Національний фронт", головою якої є кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен, пройшли обшуки.