Франція відмовляється від електронного голосування на виборах

Уряд Франції відмовився від проведення електронного голосування на майбутніх парламентських виборах у червні 2017 року через високи рівень кіберзагроз. Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції, передає РБК.

За словами державного секретаря із зовнішньої торгівлі Маттіаса Текле, на такі заходи влада республіки пішла після рекомендацій експертів з Національного агентства з безпеки інформаційних систем, які попередили про "вкрай високий ризик кібератак, які можуть перешкодити проведенню виборів".

Відповідальність за організацію голосування візьме на себе Міністерство закордонних справ і міжнародного розвитку Франції.

Відзначимо, система електронного голосування була створена у Франції для того, щоб забезпечити реалізацію виборчих прав проживають за кордоном своїх громадян. Вперше її протестували в ході парламентських виборів у 2012 році в одному з виборчих округів за межами республіки.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції і генпрокурор США Джефф Сешнс взяв самовідвід від розслідування можливого втручання Росії у виборчу кампанію в США.