RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Facebook виграв суд у сирійського біженця у справі про селфі з Меркель

Суд німецького міста Вюрцбург вирішив, що Facebook не повинен шукати і видаляти наклепницькі повідомлення, пов'язані з сирійським біженцем Анасом Модамані, спільні фотографії якого з німецьким канцлером Ангелою Меркель стали причиною для переслідувань з боку расистів. Про це передає gordonua.com з посиланням на німецькі ЗМІ.

Модамані вимагав від соцмережі видалити як оригінальне фото, так і всі дублікати, в тому числі фотомонтажі, які помилково пов'язували його з ісламістами.

Сирієць прибув до Німеччини у 2015 році. 10 вересня 2015 року Меркель відвідала берлінський притулок для біженців, де Анас, якому було 18 років, зробив селфі з канцлером з її дозволу.

У 2016 році користувачі Facebook виявили зовнішню схожість юнаки зі знімка з одним з терористів ІДІЛ, які підірвали себе в аеропорту Брюсселя 22 березня, - Наджімом Лашраві.

З тих пір зображення Модамані використовувалося незліченну кількість разів, коли журналісти і блогери критикували ліберальну позицію Меркель у питанны прийому біженців з Близького Сходу.

Фото також ставало об'єктом фейкових оголошень про розшук терористів.

Модамані, який відвідує курси німецької мови і працює в ресторані швидкого харчування, вважає, що Facebook порушив законодавство про нелегальне інтернет-контенті.

Адміністрація соцмережі видалила контент, який згадувався представником сирійця, внаслідок чого Facebook вважає судовий розгляд спору "неефективним".

Нагадаємо, раніше розробники Facebook повідомили про створення алгоритмів, які будуть виявляти користувачів, схильних до суїциду.