Франція дозволила главі МЗС Туреччини провести політичний мітинг на своїй території

Французька влада не перешкоджатиме виступу глави МЗС Туреччини Мевлюту Чавушоглу на політичному мітингу у місті Мец. Про це повідомили в адміністрації департаменту Мозель, передає Reuters.

У той же час, поліція подбає про забезпечення безпеки на заході. "Наша робота полягає в тому, щоб переконатися, що немає ніякої загрози для громадського порядку", - заявив місцевий чиновник.

Літак Чавушоглу вже прибув у аеропорт Мецу. Його виступ на мітингу етнічних турків на підтримку конституційної реформи в Туреччині має пройти сьогодні вдень, 12 березня.

Нагадаємо, раніше влада Нідерландів відмовилися дозволити участь Чавушоглу в аналогічному мітингу в місті Роттердам. Крім того, поліція затримала автомобіль міністра соціальної політики Туреччини Фатми Бетюль Саяма Кайя, яка також збиралася виступити в Роттердамі перед громадянами Туреччини. Крім того, голландська влада скасували і сам мітинг, присвячений запланованим в Туреччині референдуму про розширення повноважень президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана.

МЗС Туреччини у відповідь заборонив повертатися на територію країни послу Нідерландів.